News 04/04/2020

Beste leden,

Gisterenavond heeft het BCF bestuur via videoconferentie een vergadering gehad om het verdere verloop van het eerste deel van het wedstrijdseizoen te bespreken. Het Coronavirus heeft een zeer grote impact en de opgelegde maatregelen weerhouden ons om wedstrijden te organiseren, om deftig te trainen enz.

De huidige maatregelen gelden tot en met zondag 19 april 2020. Er is nu reeds sprake van een mogelijke bijkomende verlenging tot en met zondag 03 mei 2020. Ook als daarna de maatregelen versoepeld zouden worden, is het niet duidelijk als het terug mogelijk zou zijn om een wedstrijd te organiseren, wellicht zullen recreatie- en sportevenementen niet op de prioriteitenlijst staan van zaken die mogen. Hoe dan ook, als bestuur vinden wij het niet verantwoord om in mei wedstrijden te organiseren, ook al zou het misschien wel mogen. Daarom werd er gisteren unaniem besloten om geen wedstrijden meer te laten doorgaan tot aan de zomerstop. Laten we hopen dat we in september wel weer van start gaan!

De betrokken organisatoren (Oostende en Spa) werden gisterenavond hiervan reeds op de hoogte gebracht. De wedstrijd in Oostende wordt niet verplaatst naar een latere datum. Deze wedstrijd kaderde in een afstudeerproject van een groep studenten. Hun academiejaar stopt in juni, dus zij zijn niet in de mogelijkheid om te verplaatsen.

De tweedaagse wedstrijd in Spa zal verplaatst worden naar 10 en 11 oktober 2020, in afwachting van de lokale goedkeuringen, maar dat zal wel in orde komen.

Organisatoren die genoodzaakt zijn om hun wedstrijd te annuleren en die niet kunnen verplaatsen naar een latere datum, krijgen van de federatie het inschrijvingsgeld (250 euro) volledig terugbetaald. Dit is overmacht en wij vinden het dan ook niet meer dan normaal dat het inschrijvingsgeld wordt terugbetaald. Hopelijk kunnen deze organisaties daardoor de kosten voor dit jaar zo laag mogelijk houden en zien we hen graag terug op de kalender in 2021.

Belgisch Kampioenschap

Indien het najaar volledig ‘normaal’ kan verlopen wordt het een ontzettend druk najaar met bijna elk weekend wel een wedstrijd. Dat is niet voor iedereen haalbaar, velen moeten in het weekend werken, verlof werd al aangevraagd of andere zaken staan al op de agenda. Daarom hebben we beslist om de selectiecriteria voor het BK 2020 aan te passen.

Het BK zal een ‘open’ BK worden met enkel deze voorwaarden:

–             Belg zijn

–             Lid van de BCF vóór 31/03/2020

–             Eigenaar zijn van de hond waarmee men deelneemt (hond van het gezin).

Opmerking: indien men wenst deel te nemen met een hond van een andere eigenaar, dan moet men wel minstens 3 wedstrijden in 2020 deelgenomen hebben met die hond, in de gekozen discipline.

Deze opmerking hebben we toegevoegd om te vermijden dat er enkel voor het BK een sterke hond wordt uitgekozen waarmee men anders niet deelneemt.

De nodige aanpassingen aan het reglement zullen nog gedaan worden.

We hopen dat we jullie hiermee voldoende geïnformeerd hebben.

Graag zien we jullie allemaal terug in september!

Hou het veilig en gezond!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *